KZ_logo1

Ty nejlepší bublaniny

16.8.2016

Bublanina je jedním z nejoblíbenějších dezertů s ovocem. Tak populární je možná i proto, že si ji pamatujeme už z dětství, protože nám s ní dělala radost babička… Ovoce, které má být hlavní surovinou, můžete různě obměňovat a doplňovat dalšími chutnými surovinami. Vyzkoušet můžete například bublaninu s tvarohem, se smetanou nebo vláčným piškotovým těstem. Pochutnáte si na všech!

Rybízová bublanina s tvarohem

Potřebujete:

500 g tvarohu

500 g červeného rybízu

200 g moučkového cukru

300 g krystalového cukru

100 g hladké mouky

200 g Hery

2 dcl mléka

3 vejce

Postup:

Heru smíchejte s cukrem, přidejte tvaroh a žloutky. Vymíchejte hladkou směs. Přidejte mouku, mléko a krystalový cukr. Směs vlijte na plech a nahoru rozprostřete rybíz. Vložte do rozpálené trouby a pečte zhruba 40 minut. Nakonec opět posypte moučkovým cukrem.

Smetanová bublanina

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek krystalového cukru

1 balení kypřicího prášku

1 smetanu ke šlehání

3 velká vejce

3 hrnky čerstvého ovoce (například jahody, maliny nebo mix lesních plodů)

špetku soli

Postup:

Nejdříve si předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte polohrubou mouku a kypřicí prášek. V jiné míse vymíchejte vejce s cukrem do hladké pěny. Pěnu přidejte do sypké směsi. Nezapomeňte na špetku soli. Nakonec opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání. Těsto nalijte na plech a posypte ovocem. Pečte zhruba 30 minut. Bublaninu podávejte lehce poprášenou moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

Vláčná piškotová bublanina

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Potřebujete:

200 g hladké mouky

180 g krystalového cukru

3 vejce

2 lžíce skořicového cukru

3 velká jablka

Postup:

Jablka si omyjte a nastrouhejte (klidně i se slupkou). V míse smíchejte mouku, cukr a spolu s vejci vyšlehejte do pěny. Těsto nalijte na plech a přidejte strouhaná jablka. Nakonec celou bublaninu posypte skořicovým cukrem. Dejte péct do trouby rozpálené na 190 °C, pečte zhruba 30 minut. Bublanina bude nadýchaná a díky jablkům i svěží. Můžete ji podávat s kopečkem domácí šlehačky.

Jakou bublaninu pečete doma vy?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář