KZ_logo1

Večeře, které připravíte za pár minut

5.1.2017

Chcete si dopřát teplou, ale rychlou a jednoduchou večeři? Inspirujte se recepty, které zvládne úplný začátečník. Užijte si nové suroviny a nebojte se vynechat maso. Uvidíte, že i bez masa jde vařit chutně. Vyzkoušejte roládu s paprikovým přelivem, Šmakouna s kmínovou omáčkou nebo odlehčenou sekanou.

Odlehčená sekaná

Potřebujete:

250 g sojového granulátu

1 balení Šmakouna

hrst ovesných vloček

2 vejce

česnek a majoránku

sůl a pepř

Postup:

Sojový granulát si uvařte v osolené vodě nebo spařte a nechte odstát. Okořeňte majoránkou, česnekem, solí a pepřem. Přidejte nastrouhaný Šmakoun a hrst ovesných vloček. Přidejte dvě vejce a promíchejte. Tvarujte do sekané a na 180 °C pečte zhruba 30 minut.

Zdroj – www.smakoun.eu/Milča Jandusová

Roláda s paprikovým přelivem

Potřebujete:

Foto: Eva Dosedělová

Foto: Eva Dosedělová

200 g stehenního kuřecího řízku

100 g Šmakouna

100 g sýra

lžíci olivového oleje

lžičku másla

půl lžičky sladké papriky

200 g vařených brambor

20 g papriky

Postup:

Stehenní řízky rozklepte přes mikrotenový sáček, aby se maso nepotrhalo. Maso osolte, opepřete a přidejte trošku červené papriky. Do středu dejte plátky nízkotučného tvrdého sýra a Šmakouna a zaviňte je do pečicího papíru do rolády, kterou na krajích utáhnete. Pečte v troubě zhruba třicet minut. Pak roládu mírně podlijte a dopečte dozlatova. Výpek nakonec dochuťte červenou paprikou. Podávejte s vařeným bramborem nebo kaší.

Zdroj – www.smakoun.eu/Eva Dosedělová

Šmakoun s kmínovou omáčkou

Potřebujete:

Foto: Míša Lentesová

200 g Šmakouna

1 vejce

1 hrst kukuřičné strouhanky

1 lžíci mletého kmínu

1 lžíci másla

sůl, pepř, čerstvou řeřichu

bramborové pyré (brambory, máslo, mléko)

Postup:

Vejce si rozšlehejte, přidejte sůl a pepř. Obalte Šmakouna a poté dejte do strouhanky. Přesuňte na pečicí papír a pečte zhruba 15 minut při 200 °C. Mezitím si uvařte brambory, rozšťouchejte s máslem a potom metličkou vyšlehejte s horkým mlékem. Do hrnce si dejte lžíci másla a nechte rozpustit, poté přidejte kmín. Potom už stačí naservírovat a posypat řeřichou.

Zdroj – www.smakoun.eu/Míša Lentesová

Který z těchto receptů vyzkoušíte?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář