Na kombinaci salátů doplněné o drobné kousky jablka se nám uhnízdí kozí sýr zapečený na toastu. Snadný, ale delikátní recept.
Potřeby na vaření:
Pekáč, mísa, miska, prkénko, nůž
Domácí suroviny:
Sůl, pepř, olivový olej extra virgine
Ingredience:
200 g;Kozí sýr
80 g;Toastový chléb
360 g;Jablka
120 g;Citron
100 g;Salát lollo rosso
100 g;Salát lollo biondo
60 g;Rukola
10 g;Cukr
Alergeny:
Mléko a výrobky z něj, obiloviny obsahující lepek
Krok 1:
Z toastového chleba vykrojíme stejné tvary, jako má kozí sýr (kolečka či podélně, podle tvaru kozího sýra). Kozí sýr položíme na toast a vložíme do trouby předehřáté na 180°C na pekáč, plech či zapékací misku. Pečeme 8-20 minut, až se na sýru vytvoří krusta a uvnitř bude pěkně vláčný až rozteklý.
Krok 2:
Opláchneme listový salát a po osušení ho natrháme na menší kousky. Poté nakrájíme jablko na drobné kousky a přidáme k salátu.
Krok 3:
Připravíme si zálivku, a to smícháním 20 ml olivového oleje extra virgine (na 2 porce), cukru, soli, pepře a šťávy z citronu. Promícháme se salátem a jablkem. Nakonec přimícháme rukolu.
Krok 4:
Na talíři vytvoříme hnízdečko ze salátu a na něj položíme zapečený sýr na toastu.
Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“
s...