Párky evokují spíše něco nezdravého a tučného. Šmakoun však tyto mýty boří a nabízí nám zdravou alternativu plnou bílkovin! Ať už tyto suroviny použijete na rychlou večeři, nebo grilovačku s přáteli, určitě si pochutnáte a vaše tělo vám poděkuje. Volte potraviny chytře a ničeho se nevzdávejte!
Nebojte se Šmakoun párků, jsou plné masa i bílkovin!
Ať už chceme nebo ne, párky jsou neodmyslitelnou součástí evropského jídelníčku. Během posledních desetiletí se staly symbolem rychlé večeře, chutné svačinky nebo pochoutky spojené s návštěvou fotbalového utkání. Přestože oblíbenost je veliká, kvalita často pokulhává. Proč ale jíst separáty, kůže a nadměrné množství soli, když můžete mít zdravou alternativu plnou bílkovin a jen 12 % tuku?
Zahoďte předsudky o párcích a zařaďte do svého jídelníčku ty od Šmakouna, mile vás překvapí i jejich chuť! Obsahují totiž vysoký podíl kvalitního hovězího a vepřového masa (více než 50 %), doplněný 30% podílem komplexní živočišné bílkoviny. Důležitá je tradiční masová chuť akceptovatelná i pro milovníky masných výrobků. Používají se stejně jako klasická uzenina. Nabízíme vám recepty na dobroty, které vám budou šmakovat!
Je libo páreček na grilu? Máme tipy!
Zapomeňte na nezdravé párky, klobásy a špekáčky a nahraďte je Šmakoun párky. Stačí je položit na gril, pár minut počkat – a večeře je hotová! Doporučujeme konzumovat s grilovanou zeleninou a jogurtovým dipem, který si snadno vytvoříte z jogurtu, česneku a bylinek.
Náš tip: Šmakounovy špízečky
Nakrájejte Šmakoun párky na kolečka a spolu s oblíbenými surovinami napichujte na špejli. Dobře chutnají například s paprikou, žampiony, cuketou nebo s rajčátky. Poté už ugrilujte a podávejte.
Netradiční hot dog v bramboře
2 střední brambory
párky od Šmakouna
cibule
okurka
kečup
POSTUP:
Brambory zabalíme do ubrousku a na 6 minut vložíme do mikrovlnky. Mezitím si nakrájíme cibuli a nastrouháme okurku. Brambory v mikrovlnce na minutu vystřídá párek. Brambory vybalíme z ubrousku, rozkrojíme a dáme do nich Šmakoun párek. Na závěr zasypeme okurkou a cibulí a nakonec přidáme kečup.
Adenike Endtová
Zdravý buřtguláš
SUROVINY (4 porce):
500 g brambor
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
2 lžíce oleje
400 g párků od Šmakouna
2 lžíce celozrnné pšeničné mouky hladké
1 lžička drceného kmínu
2 cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
1 l vývaru
3 stroužky česneku
majoránka
sůl, pepř
POSTUP:
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky (nebo půlměsíčky, pokud jsou brambory malé). Párky rozkrájíme na kolečka (případně půlkolečka). Na oleji zpěníme cibuli s kmínem, přidáme párky a chvíli restujeme. Zasypeme paprikami, přidáme protlak a podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Vložíme brambory a provaříme. Nakonec prolisujeme česnek, přidáme majoránku a dochutíme. Buřtguláš servírujeme s chlebem, pečivem nebo samotný.
Mishka Lentesová
Dobrou chuť!
Andrea Malá