Klasiku našich babiček, hráškovou polévku, v tomto receptu ozvláštníme specialitou francouzských kuchařů, delikátním creme fraiche. V tomto receptu je jednodušší použít mražený hrášek, pokud se ale příště budete chtít loupat s čerstvým, směle do toho.
Ingredience:
300 g hrášek
100 ml smetana
200 ml mléko plnotučné
50 g máslo
60 g cibule
3 stroužky česnek
60 g Creme fresh
Sůl, mletý pepř
Krok 1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na 2 mm tenké plátky.
Krok 2
Do hrnce dáme máslo, které na středním plameni rozpustíme. Jakmile je máslo rozpuštěné, přidáme česnek s cibulí a opečeme na středním plameni dozlatova po dobu cca 2 minuty.
Krok 3
Následně přidáme hrášek, který také lehce opečeme na středním plameni po dobu 1-2 minuty. Poté zalijeme smetanou a mlékem.
Polévku vaříme po dobu 5 minut na středním plameni. Stačí, aby se prohřála: kdybychom polévku vařili dlouho, tak hrášek ztratí krásně zelenou barvu.
Krok 4
Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně. Důkladně ji rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby byla krásně hladká.
Krok 5
Doprostřed každého talíře dáme polévkou lžíci creme fresh a následně zalijeme hráškovou polévkou.
Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“
Přejeme vám dobrou chuť!
s...