Máte nepřekonatelnou chuť na něco sladkého? Chcete zhřešit teď hned, ale lednička zeje prázdnotou a do obchodu je daleko? V tom případě si můžete nějakou tu sladkost připravit sama doma. Všechny tyto recepty připravíte z pouhých tří ingrediencí a bez pečení. Zkuste například čokoládové sušenky s burákovým máslem, jahodový řez nebo sušenky s lentilkami. A co říkáte na zmrzlinový dort?
Jahodový řez
Ingredience:
5 hrnků smetany ke šlehání
12 velkých grahamových krekrů
3 hrnky nakrájených čerstvých jahod
Postup:
Pro vytvoření tohoto sladkého dezertu budete potřebovat zapékací mísu nebo dortovou formu. Vrstvěte na sebe smetanu, krekry a jahody, dokud vám ingredience nedojdou – začínat byste měla smetanou a končit jahodami. Vložte dort do lednice nejméně na tři hodiny, aby krekry krásně zvláčněly.
Sušenky s burákovým máslem
Ingredience:
půl hrnku burákového másla
hrnek rozpuštěné čokolády
3 lžíce cukru moučka
Postup:
Přes sítko nasypte cukr do burákového másla a dobře promíchejte. Polovinu čokolády nalijte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky. Do každého košíčku vložte jednu nebo dvě lžičky burákového másla a zalijte zbytkem čokolády. Vložte na hodinu do lednice a užijte si nečekanou kombinaci sladké a slané chuti.
Zmrzlinový dort
Ingredience:
20 oreo sušenek
1 hrnek rozpuštěné čokolády
1 kg změklé zmrzliny
Postup:
Ačkoliv výsledek by tomu nenapovídal, na vytvoření tohoto osvěžujícího dortu budete potřebovat pouhé tři přísady a jeho výroba vám zabere minimum času. Sušenky rozdrťte v sáčku na drobečky například pomocí válečku na těsto a vtlačte je do koláčové formy, vytvoříte si tím korpus. Všechnu zmrzlinu vložte do formy a uhlaďte na povrchu. Dort můžete ozdobit rozpuštěnou čokoládou. Vložte zhruba na 4 hodiny do mrazáku, dokud zmrzlina opět neztuhne.
Cereální sušenky s lentilkami
Ingredience:
1 hrnek lentilek
2,5 hrnku malých mashmallow
3 hrnky burizonů
Postup:
Pokud máte náladu experimentovat, zkuste si doma vyrobit nepečené burizonové sušenky. Masmallow bonbónky nechte pomalu rozpustit v nepřilnavé pánvi. Aby se vám sladká hmota nelepila na vařečku, potřete ji trochou oleje. Jakmile se bonbónky rozpustí, přidejte burizony a lentilky, a míchejte, dokud se nevytvoří jednolitá směs. Tu vložte do nízké nádoby a nechte na třicet minut vychladnout.
A po čem sáhnete vy, když vás honí mlsná? Vyzkoušíte některý z těchto rychlých nepečených receptů?
Iveta Karousová
s...