KZ_logo1

Zaměřeno na domácí zákusky – úžasné větrníky

1.11.2016

Nemusíte být profesionální cukráři, a přesto zvládnete výborné domácí zákusky. Inspirujte se jedním z nejoblíbenějších zákusků, kterým je větrník. Vyzkoušet můžete větrníky z odpalovaného těsta s karamelem nebo čokoládou. Výsledkem budete nadšení!

Karamelové větrníky

Potřebujete:

1 dávku odpalovaného těsta

na karamelovou náplň:

300 ml smetany ke šlehání

150 g krystalového cukru

na vanilkovou náplň:

200 ml smetany ke šlehání

250 g uvařeného vanilkového pudinku

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Postup:

Nejdřív si upečte větrníky stejně jako v prvním receptu. Poté si připravte karamelovou náplň. Krupicový cukr rozvařte na karamel a přilijte jej k vyšlehané smetaně. Vanilkovou náplň si připravte smícháním uvařeného pudinku a vyšlehané smetany. Větrníky plňte vanilkovým a karamelovým krémem. Větrník můžete polít zbytkem karamelu, mírně rozmíchaným s vodou nebo mlékem, aby byla směs tekutější.

Extra tip

Větrníky můžete polít čokoládou. Rozpusťte si čokoládu na vaření, přidejte k ní kousek másla a lžičku kukuřičného tuku, díky tomu se čokoládová poleva bude krásně lesknout.

Větrníky z odpalovaného těsta

Potřebujete:

na odpalované těsto:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

150 g hladké mouky

120 g másla

240 ml vody

4 vejce

na krém:

1 vanilkový pudink

300 ml plnotučného mléka

4 lžíce krystalového cukru

půl balíčku vanilkového cukru

smetanu ke šlehání

Postup:

Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl, máslo a povařte. Jakmile začne voda vřít, přidejte hladkou mouku a pořádně míchejte. Těsto krátce spařte, až se začne oddělovat ode dna. Těsto by mělo být pevné a lesklé. Dejte jej do mísy, přidejte vejce a spojte v hladkou směs. Na plech nastříkejte kolečka pomocí cukrářského sáčku a pečte na 200 °C. Prvních deset minut nesmíte otevírat troubu, aby větrníky nebyly tvrdé a nízké. Pečte zhruba dvacet minut. Větrníky plňte až po vychladnutí.

Krém si připravíte uvařením hustého pudinku. Do větrníku dejte vrstvu krému, vyšlehanou šlehačku a nechte vychladit. Podávejte polité karamelovou nebo čokoládovou polevou.

Zkoušeli jste domácí větrníky? Jakou polevu máte nejraději?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář