Chcete vyzkoušet něco nového a ochutnat pokrmy, které jste ještě neměli? Inspirujte se recepty na jídla, které vás překvapí svou lahodnou chutí a jednoduchou a rychlou přípravou. Vyzkoušejte velké žampiony se sýrem, mangoldovou polévku nebo pohankové karbanátky s tofu.
Zapečené portobello se sýrem
Potřebujete:
4 žampióny portobello
2 stroužky česneku
nastrouhaný sýr
sůl, pepř a petrželku
Postup:
Vyřízněte z žampionů nožičky. Klobouky zevnitř osolte, opepřete, pomažte špetkou utřeného česneku. Naplňte strouhaným sýrem. Skvělý je čedar, ale dobře funguje i niva nebo gouda.
Žampiony dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, na 15 minut. Nakonec zasypte nasekanou petrželkou nebo jinými bylinkami.
https://recepty.rohlik.cz/1757-zapecene-portobello-se-syrem
Mangoldová polévka
Potřebujete:
300 g nasekaného mangoldu
200 g zakysané smetany
1 větší pórek
3 větší brambory
2 stroužky česneku
lžíci másla
olivový olej
sůl a pepř
Postup:
Pórek očistěte, stejně jako brambory, nakrájejte na kostky a na másle společně opečte. Zalijte dvěma litry vody a povařte. Přidejte mangold, prolisovaný stroužek česneku a polévku dochuťte solí a pepřem. Polévku rozmixujte a přidejte zakysanou smetanu. Podávejte s opečeným pečivem.
Pohankové-tofu karbanátky s mátovým jogurtem
Potřebujete:
na karbanátky:
60 g pohanky
50 g uzeného tofu
stroužek česneku, lžičku koriandru
sůl dle chuti
na mátový jogurt:
lžíci řeckého jogurtu
limetkovou šťávu, plátek česneku
sůl dle chuti
Postup:
Pohanku uvařte doměkka. Sceďte a nechte okapat. Vložte do mixéru s tofu, kořením a špetkou soli. Rozmixujte tak, aby vám vznikla pružná hmota. Troubu předehřejte na 200 °C. Vytvarujte karbanátky a dejte na dvacet minut. Mátu, česnek a špetku soli vložte do hmoždíře a rozmačkejte, přidejte limetovou šťávu a kůru, promíchejte s jogurtem.
https://recepty.rohlik.cz/1777-pohankove-tofu-karbanatky-s-matovym-jogurtem
Znáte tyto recepty, nebo jsou pro vás novinkou?
Michaela Michalíková
s...