Dýně v posledních letech boří mýty o tom, že je vhodná pouze do kompotu nebo džemu. Existuje nesčetně variant, jak ji využít při přípravě zdravých pokrmů. Je výbornou přílohou, dá se péct i smažit a nebo můžeme připravit lahodnou krémovou polévku. Na tu se nejlépe hodí právě odrůda Hokaido. Luxusním produktem je i dýňový olej, který vašemu vaření dodá úplně nové chutě.
Potřeby na vaření:
Hrnec
Ingredience:
400 g;Hokaido dýně
80 g;Cibule
200 ml;Bílé víno
10 g;Hladká mouka
80 ml;Smetana
1 g;Bobkový list
10 ml ;Dýňový olej
400 ml;Zeleninový vývar
12 g;Cukr
100 g;Máslo
Krok 1:
Oloupeme dýni, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky.
Krok 2:
Cibuli nakrájíme najemno a spolu s dýní orestujeme na oleji. Přidáme cukr. Zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme bílým vínem a poté přidáme vývar. Přidáme bobkový list a vaříme 15 minut.
Krok 3:
Vyndáme bobkový list, rozmixujeme polévku a dochutíme pepřem a solí. Přidáme smetanu a krátce povaříme.
Odstavíme polévku a zjemníme ji máslem. Servírujeme pokapané dýňovým olejem.
Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“