KZ_logo1

Hovězí carpaccio s parmazánem a křupavými lístky rukoly

23.6.2015

Hovězí svíčková patří k tomu nejlepšímu, co můžete u řezníka koupit. Smetanovou omáčku a knedlík si ale nechte na zimu a zkuste carpaccio – ochucené plátky syrového masa tenké jako papír.

Pokrm vznikl v roce 1950 v Benátkách, kde ho šéfkuchař Giuseppe Cipriani poprvé naservíroval své zákaznici hraběnce Amalii Nani Mocenigo, která požadovala jídlo ze syrového masa, ale nechtěla tatarský biftek. Kuchař tedy nakrájel svíčkovou na tenké plátky a ty pokapal majonézovou omáčkou. Hraběnce chutnalo. Ostatní hosté si objednali totéž a brzy se stal pokrm tak populárním, že jej Cipriani musel zařadit na jídelní lístek.

Typické Carpaccio se nejčastěji podává jako předkrm, může být ale i docela příjemnou menší večeří nebo dokonce dezertem. To už necháme na vás!

Obtížnost: stupeň č. 1

Doba přípravy 15 min

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Hovězí svíčková 100 g

Parmazán 60 g

Rukola 30 g

Citron

Potravinářská folie

Aceto balsamico glaze 20g

Plátková sůl 5 g

Francouzská bageta 1 ks

Cherry rajčata 6 ks

Olivový olej extra virgine, mletý pepř

Plochý talíř, palička na maso s plochou stranou, škrabka, prkénko

 1. Začneme s přípravou svíčkové

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Hovězí svíčkovou omyjeme pod studenou vodou, vysušíme utěrkou a nakrájíme přes vlákno na 0,5 cm slabé plátky.

Vezmeme veliký rovný talíř a rozprostřeme na něj plátky hovězí svíčkové. Talíř přikryjeme potravinářskou folií a paličkou opatrně maso rozklepeme (pouze plochou stranou paličky, aby bylo co nejslabší).

Naklepané maso dochutíme pepřem a plátkovou solí, pokapeme olivovým olejem extra virgin a citronem dle chuti.

2. Připravíme si ostatní suroviny

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Rukolu opláchneme pod studenou vodou. Parmazán nastrouháme na hobliny pomocí škrabky. Citron opláchneme a rozpůlíme, stejně tak cherry rajčata. Předehřejeme si troubu na 180 °C (program vrchní i spodní pečení). Francouzskou bagetu nakrájíme zešikma na 2 cm široké kusy a pečeme po dobu 5-6 minut.

3. Můžeme servírovat

Hotové carpaccio servírujeme na talíři, na kterém jsme maso rozklepali a ochutili. Na konec talíř dozdobíme rukolou, balzamikovým octem, parmazánem a cherry rajčaty.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

 

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…

Dobrá erotická pomůcka umí zlepšovat každý vztah

Máte doma už skutečně tu pravou erotickou pomůcku? Pokud…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář