O indických jídlech panuje množství mýtů. Někteří tvrdí, že jsou vždy pálivá, často můžete slyšet, že jsou převážně vegetariánská. Indická kuchyně je však originální, zajímavá, plná chutí, vůní, koření a mnohdy pro nás neobvyklých kombinací. Neváhejte a vyzkoušejte ty nejlepší recepty.
Kuřecí maso s kokosem
Potřebujete:
400 g kuřecího masa
2 cibule
2 stroužky česneku
kousek zázvoru
150 g bílého jogurtu
polovinu citronu
koření garam masala a koriandr
Postup:
Kuřecí maso naložte do prolisovaného česneku a nastrouhaného zázvoru. Nechte uležet přes noc. Druhý den přidejte bílý jogurt, koření a nechte ještě hodinu v lednici naležet. Ke směsi přidejte kokos, osolte a nalijte šťávu z půlky citronu. Poté už jen opečte maso na pánvi a podávejte s rýží.
Kořeněná cizrna
Potřebujete:
200 g cizrny
2 cibule
2 rajčata
čerstvý koriandr
kari, římský kmín a kurkumu
chilli a zázvor
Postup:
Cizrnu namočte přes noc nebo použijte konzervovanou. Na pánvi osmažte cibulku nakrájenou na kostky, přidejte pokrájená rajčata a nakonec přimíchejte koření. Osmahněte a po chvilce přidejte cizrnu. Nechte povařit a podávejte s indickými plackami, rýží nebo uvařenými nudlemi.
Pikantní kuřecí směs
Potřebujete:
400 g kuřecího masa
2 cibule
česnek a zázvor
plechovku krájených rajčat
kelímek zakysané smetany
koření garam masala, koriandr, skořici a chilli
Postup:
Kuřecí maso opět naložte přes noc do česneku a zázvoru. Druhý den opečte na pánvi cibuli, přidejte koření a nakonec plechovku krájených rajčat. Chvíli povařte a nakonec přidejte kuřecí maso. Na závěr přilijte zakysanou smetanu a prohřejte společně s masem. Podávejte opět s plackami nebo s rýží.
Máte rádi indickou kuchyni?
Michaela Michalíková
s...