Ke všem příjemným okamžikům a různým událostem neodmyslitelně patří dobré pokrmy. Bez chutného pohoštění se neobejde žádná rodinná oslava a pro každou ohlášenou návštěvu připravujeme většinou aspoň drobné občerstvení. Příjemné zážitky tedy často ještě doplňujeme o gurmánské prožitky. A letní večery nejsou výjimkou. Protože většinu roku stravování probíhá spíše v interiérech, venku nám v létě chutná více, a to už proto, že to bývá spojeno právě s letními dovolenými.
A protože nápadů není nikdy dost, máme tu pro vás další recept do kuchařky.
Kuličky z mletého masa s česnekem a rozmarýnem
Potřebujete:
400 g dvakrát umletého vepřového masa
1 žloutek
hrst najemno nasekané petrželky
1 lžičku drceného sušeného rozmarýnu
1/2 lžičky citronového pepře
1 lžíci škrobové moučky
2 lžíce strouhanky
sůl
několik lžic oleje
1 paličku oloupaných stroužků česneku
stonky rozmarýnu
špejli se špičkou
Postup:
Mleté maso smíchejte se žloutkem, přimíchejte ostatní ingredience a nechte 30 minut v lednici. Po vychladnutí směsi tvarujte mokrýma rukama malé kuličky a ty po „obalení“ v oleji napichujte spolu s plátky česneku a rozmarýnem na špejle. Špízy grilujte na mírném ohni a podávejte např. s opečenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem.
Pro přípravu tohoto receptu můžete využít spolehlivého pomocníka – gril EG-1300 s nepřilnavým povrchem. Na grilu s příkonem max. 1650 W můžete na odnímatelném termostatu regulovat provozní teplotu prostřednictvím pěti stupňů. První stupeň nastavení teploty lze využívat především pro udržování teploty již připravených pokrmů, nejvyšší stupeň – 300 °C pro přípravu pokrmů „na prudko“ s propečením na povrchu. A díky možnosti přístroj rozebrat je jeho údržba velice jednoduchá a veškeré díly jsou snadno omyvatelné.
Již brzy bude dostupný v eshopu www.orava.cz.
s...