KZ_logo1

Největší dobroty z krůtího masa. Jak na ně?

6.1.2017

Krůtí maso patří spolu s kuřecím k nejoblíbenějším druhům masa. Může za to jeho jemná chuť, jednoduchá příprava a lehká stravitelnost. Připravte si výbornou krůtí nádivku, vyzkoušejte krůtí kuličky s koriandrem nebo si dopřejte krůtí řízek s fazolkami.

Krůtí roláda s nádivkou

Potřebujete:

1 a půl kg krůtích prsou

provensálské bylinky

na náplň:

150 g kladenské pečeně

smetanu

Postup:

Krůtí prso ze strany nařízněte. Rozevřete ho, zakryjte folií a naklepejte. Poté si připravte náplň. Pečeni pokrájejte na kostičky. Vejce prošlehejte, zakápněte trochou smetany, osolte, opepřete, přidejte pečeni a zasypte nasekanou petrželkou. Směs namažte na rozklepané prso, pomocí folie ho srolujte, ovažte provázkem a přesuňte do pekáčku. Posypte provensálskými bylinkami a zhruba 45 minut pečte v troubě předehřáté na 150 °C. Podávejte s kaší nebo zeleninou na másle.

https://recepty.rohlik.cz/1493-kruti-rolada-s-nadivkou

Krůtí kuličky s koriandrem

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

2 plátky toustového chleba

500 g krůtího masa

2 jarní cibulky a kousek zázvoru

2 lžíce sójové omáčky a 2 lžičky sezamového oleje

koriandr, chilli a sezam

na omáčku:

2 lžíce sójové omáčky

lžičku sezamového oleje, lžíci limetkové šťávy

Postup:

Krůtí maso pomelte, zázvor a česnek nasekejte najemno. Koriandr, chilli a cibulku pokrájejte. Smíchejte veškeré ingredience a tvarujte kuličky. Ty dejte do zapékací nádoby a pečte v předem vyhřáté troubě do zhnědnutí. Podávat můžete se soba nudlemi nebo nudličkami z cukety. Při podávání zalijte připravenou omáčkou, která vznikne smícháním sójové omáčky, sezamového oleje, limetkové šťávy. Podávejte s opraženým bílým seznamem.

https://recepty.rohlik.cz/1435-kruti-kulicky-s-koriandrem

Krůtí prsní řízek s fazolkami a bramborem

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

400 g krůtích prsou

200 g uvařených brambor

200 g zelených fazolek

sůl a pepř

Postup

Brambory oloupejte, uvařte v osolené vodě. Fazolky spařte horkou vodou a nechte okapat. Ve velké pánvi si rozpalte olej, a osmahněte na něm osolené a opepřené plátky masa, přihoďte k němu i fazolky a chvíli opékejte. Uvařené brambory sceďte, okapejte. V druhé pánvi rozehřejte lžíci sádla a brambory na něm lehce opečte dozlatova.

https://recepty.rohlik.cz/1315-kruti-prsni-rizek-s-fazolkami-a-bramborami

Jaké maso máte raději vy? Kuřecí, nebo krůtí? A co z něj nejraději připravujete?

Michaela Michalíková

54573-7h3a0637-k0645-2

Šperk s akvamarínem – síla oceánu na dosah

Světle modrá barva akvamarínu evokuje průzračně čisté moře. Toto…
šikana

Jaké jsou příčiny a následky šikany

Nevíte, proč se vlastně objevuje šikana a jak se…
šikana

Vše, co jste chtěli vědět o šikaně

O šikaně existuje nespočet knih i filmů, které upozorňují…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

Nejnovější články

adult-2178366_1280

Kolik sexuálních partnerů je moc?

Napadlo vás někdy, že existují statistiky, kolik mají lidi…
people-2562102_1280

Jak poznáte, že jste zamilovaná?

Slavný citát říká, že jen dvě věci na světě…
přátelství

Jak se vypořádat se závistí v přátelství

Závist patří mezi nepříjemné lidské vlastnosti, dokonce je jedním…
smutná žena

Bolestivý rozchod – jak ho překonat?

Když přijdeme o někoho, koho jsme milovali, vždycky to…
portrait-4246954_1280

Kontaktoval tě po rozchodu bývalý? Má k tomu tyto důvody!

Rozchod s člověkem, se kterým jsme si byli nějaký…

Související příspěvky

Zanechte komentář