KZ_logo1

3 sladké dobroty po kterých nepřiberete

10.11.2017

Máte chuť na něco sladkého, rychlého a zároveň si hlídáte linii? Vyzkoušejte sladké dobroty, které však neobsahují mouku ani cukr, nepřiberete po nich a navíc vám budou opravdu chutnat. Připravte si proteinový koláč s čokoládovým krémem, dort s kokosem nebo koláč z ovesných vloček.

Proteinový čokoládový koláč

Potřebujete

na spodní vrstvu

30 g banánového proteinu

30 g karamelového proteinu

2 banány

2 lžíce tvarohu

lžíce arašídového másla

2 žloutky a 3 bílky

70 g ovesných vloček a 90 g pohankových vloček

20 g rozmixovaných vlašský ořechů

špetka prášku do perníku a skořice

na polevu

1 balení čokoládového pudinku

150 ml mléka a 150 ml vody

2 lžíce odtučněného tvarohu

Šmakoun lískooříškový krém

Postup

Vločky smíchejte s vodou, aby nabobtnaly, a následně přidejte zbylé ingredience. Jako poslední vmíchejte opatrně sníh z bílků. Nalijte do formy vyložené pečícím papírem a pečte při teplotě 180 °C zhruba 25 minut. Pudink připravte v rozmíchané vodě s mlékem, dle chuti oslaďte a přidejte tvaroh a šmakouna. Následně nalijte na korpus a ozdobte například oříšky.

Zdroj – www.smakoun.eu

Lehký kokosový dort

Potřebujete

na spodní vrstvu

Zdroj – www.smakoun.eu/Kristýna Čiháková

Zdroj – www.smakoun.eu/Kristýna Čiháková

1 rozmačkaný banán

1 bílek

30 g banánového proteinu

30 g pohankových vloček

20 g ovesných vloček

10 g rozmixovaných vlašských ořechů

na krém

1 balení šmakoun kokos

3 bílky

2 lžíce jogurtu

2 lžíce kokosu

špetka jedlé sody

Postup

Veškeré ingredience na spodní vrstvu smíchejte a vlijte do formy vyložené pečícím papírem. Pečte zhruba 15 minut při teplotě 180 °C. Nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Všechny ingredience opět smíchejte a sníh z bílků přidejte nakonec. Nalijte krém na spodní vrstvu a pečte dalších deset minut.

Zdroj – www.smakoun.eu/Kristýna Čiháková

Ovesný koláč

Potřebujete

Zdroj – www.smakoun.eu

Zdroj – www.smakoun.eu

300 g jemných ovesných vloček

1 hrnek vody

1 vanička odtučněného tvarohu

1 kakaovooříškový krém Šmakoun

1 banán

hrst brusinek a oříšků

skořice

Postup

Ovesné vločky namočte do vody a nechte nabobtnat. Tvaroh smíchejte s krémem Šmakoun a poté přidejte vločky. Hotové těsto dejte do formy, nahoru rozprostřete banány, brusinky, oříšky a posypte skořicí. Pečte na 200 °C zhruba 20 minut.

Zdroj – www.smakoun.eu

Vyzkoušíte některý z těchto zdravých dezertů?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář