KZ_logo1

3 tipy, jak rychle a chutně připravit rybu

9.7.2017

Příprava ryby není nic těžkého. Vyzkoušejte chutnou tresku nebo oblíbeného lososa. Není nad zdravé a chutné jídlo z kvalitních surovin! Ryby obsahují množství zdravých látek, minerálů a vitamínů, a rozhodně by tedy měly být součástí vyváženého a pestrého jídelníčku.

Filet Cod tresky s noky a bazalkovým pestem

Potřebujete:

filet tresky

čerstvé noky

bazalkové pesto a čerstvé bylinky

sůl a pepř

Postup:

Filet tresky nasolte, opepřete a upečte v předehřáté troubě. Mezitím si na másle v pánvi osmahněte noky dozlatova. Noky se dají jednoduše koupit hotové nebo je můžete vyzkoušet z různých druhů těsta. Naservírujte noky na talíř, filet tresky potřete bazalkovým pestem a vršek ještě můžete posypat čerstvými bylinkami.

https://recepty.rohlik.cz/2349-filet-cod-tresky-s-noky-a-bazalkovym-pestem

Losos s kuskusem

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

Potřebujete:

filet lososa

hotový kuskus se zeleninou

Postup:

Filet lososa opláchněte, usušte utěrkou, osolte, opepřete a dejte na pečicí papír péct do předem předehřáté trouby. Pečte dozlatova zhruba 20 minut na 170 °C. Hotový kuskus ohřejte podle chuti nebo si připravte jednoduše kuskus zalitím horké vody a přidáním oblíbené zeleniny. Poté naservírujte na talíř, navrstvěte filet lososa. Můžete dozdobit bylinkami.

https://recepty.rohlik.cz/2343-losos-s-kuskusem

Losos s chřestem a holandskou omáčkou

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

losos

chřest

na holandskou omáčku:

80 g másla

50 ml zeleninového vývaru

50 ml bílého vína

2 žloutky

sůl a bílý pepř

Postup:

Lososa osolte, rozložte do zapékací mísy s pečicím papírem a dejte péct do trouby na 180 °C. Z chřestu okrájejte dřevnaté části a uvařte ho ve slané vodě. Připravte si holandskou omáčku. Máslo přepusťte v menším hrnci a nechte stranou. Nad vodní lázní rozmíchejte žloutky s vývarem a vínem, solí a pepřem. Šlehejte, dokud nezačnou žloutky houstnout, poté přilijte rozpuštěné máslo a důkladně ho zašlehejte. Uvařený chřest zalijte omáčkou a přidejte pečeného lososa.

https://recepty.rohlik.cz/1705-losos-s-chrestem-a-holandskou-omackou

Dodržujete pravidlo, že rybu byste měli jíst alespoň dvakrát do týdne?

Michaela Michalíková

matka

Kojení: Mám důvody, proč nechci kojit

První dny mateřství jsou povětšinou zastřené mlhou. Adaptovat se…
interiér

Barvy v interiéru – co vše ovlivňují

Zařizujete si bydlení a přemýšlíte, jaké barvy vybrat? Slyšeli…
zelenina

12 zdravých potravin pro rychlejší hubnutí

Potřebujete zhubnout přebytečné kilogramy a udělat něco pro své…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

Nejnovější články

anxiety-black-and-white-casual-1487956

Jak se vyrovnat se smrtí blízkého a pokračovat v práci?

Mnohé věci v životě nedokážeme ovlivnit. Smutek ze smrti…
žena

Kegelovými cviky k intenzivnějšímu orgasmu

Správným cvičením posílíte své tělo a procvičíte problematické partie.…
randění

Život nezadané ženy: Proč se bojíme randit?

Na světě máme tři druhy žen. První skupinu tvoří…
zamilovaný pár

Kam s partnerem, abyste zahnali nudu

Jste se svým partnerem již nějakou dobu a rande…
pár v posteli

Znuděná sexem: Když vyprchá vášeň, je opravdu konec?

Jen málo aktivit je tak vzrušujících jako sex. A…