Milujete brambůrky? Jo, my taky. A co tak vyzkoušet jejich zdravější alternativu, kterou můžete konzumovat bez jakýchkoli výčitek svědomí?
Co potřebujeme?
- 1/2 hrnku lněného semínka
- 3 hrnky nastrouhané mrkve
- 1 lžička oleje
- sůl, citronová šťáva
Příprava semínek
Lněná semínka dáme do misky, zalijeme vodou a necháme pár hodin „nabobtnat“. Jakmile semínka nasáknou vodou, dáme je do mixéru, přidáme nastrouhanou mrkev, sůl, olej a trochu citronové šťávy. Pokud je směs příliš hustá, přidáme také trochu vody.
Směs potom nalijeme na pečící papír a sušíme v troubě nastavené na 90° C cca 6 hodin. Pokud máte sušičku, můžete je sušit i tam.
Dělá se to obdobným způsobem jako ovocné kůže, usuší se velké placky a ty se pak rozlámou. Anebo pokud vám nevadí práce navíc, můžete také sušit jednotlivé krekry zvlášť.
Dobrou chuť!
Recept najdete i na instagramovém profilu: Co_mam_dnes_vařit
s...