KZ_logo1

Připravte si chutné koláče – naslano!

23.4.2017

Slaný koláč je ideální jarní večeří, jídlem, které můžete vzít s sebou na piknik nebo jím pohostit své přátele. Skvěle se hodí k vínu a výborně chutná teplý i studený. Využijte suroviny, které máte doma, a připravte si slané dobroty.

Chřestový koláč

Potřebujete:

500 g zeleného chřestu

200 g hladké mouky

100 g másla

200 g zakysané smetany

2 vejce

sůl a pepř, cukr

Postup:

Do mísy dejte mouku, máslo, vejce, špetku soli a zpracujte do těsta. Nechte odpočinout v lednici. Mezitím odkrájejte konce chřestu. Přiveďte vodu k varu, přidejte špetku soli, špetku cukru a lžičku másla. Do vroucí vody vhoďte chřest a vařte zhruba deset minut. Uvařený chřest vyjměte z vody a nechte okapat. Těsto rozválejte do formy a poskládejte na něj uvařený chřest.V misce důkladně rozmíchejte kysanou smetanu s vejcem a solí. Směsí zalijte chřest a dejte do trouby zapéct při 180 °C na 30 minut.

https://recepty.rohlik.cz/171-chrestovy-kolac

Slaný koláč s mozzarellou a rajčetem

Potřebujete:

na těsto:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

150 g hladké mouky

100 g másla

hrst bazalky a stroužek česneku

sůl

na náplň:

200 g strouhané mozzarelly

hrst bazalky

2 velká rajčata

olivový olej, sůl a pepř

Postup:

Rozmixujte česnek a bazalku dohladka. Přidejte mouku, sůl a postupně přidávejte máslo a rozmixujte v hrudkovité těsto. Přidejte tři lžíce vody a v případě potřeby můžete ještě jednu až dvě lžíce přidat. Z těsta vyválejte placku a nechte ji alespoň hodinu odpočívat v lednici. Troubu si předehřejte na 220 °C. Máslem vymazanou formu vyložte těstem. Dno těsta zakryjte sýrem a ozdobte půlkami rajčat. Přidejte lístky bazalky, lehce osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pečte 30 minut nebo dokud sýr nezíská zlatavou barvu.

https://recepty.rohlik.cz/1359-slany-kolac-s-mozzarellou-a-rajcetem

Špenátový quiche

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

200 g hladké mouky

100 g másla

80 ml smetany na vaření

60 ml mléka

1 vejce

50 g strouhaného parmazánu

400 g špenátu

150 g sýra Brie

sůl, pepř a muškátový oříšek

Postup:

Smíchejte mouku se solí, přidejte změklé máslo a přidejte jedno vejce. Vymíchejte vláčné těsto. Nechte alespoň půl hodiny odpočívat v chladničce. Formu vyložte těstem a troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy rozklepněte zbylá vejce, přidejte smetanu, mléko, strouhaný parmazán, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte. Špenát rozprostřete na koláč, ozdobte kostičkami nakrájeného Brie a zalijte vaječnou směsí. Nakonec dochuťte muškátovým oříškem. Quiche pečte zhruba 30 minut, dokud náplň není zlatavá a pevná.

https://recepty.rohlik.cz/209-spenatovy-quiche

Která kombinace slaného koláče vás láká nejvíc?

Michaela Michalíková

ten_pravý

8 důvodů, jak poznat, že je to ten pravý

Potkali jste muže, se kterým si rozumíte, dovede vás…
54573-7h3a0637-k0645-2

Šperk s akvamarínem – síla oceánu na dosah

Světle modrá barva akvamarínu evokuje průzračně čisté moře. Toto…
šikana

Jaké jsou příčiny a následky šikany

Nevíte, proč se vlastně objevuje šikana a jak se…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

Nejnovější články

ten_pravý

8 důvodů, jak poznat, že je to ten pravý

Potkali jste muže, se kterým si rozumíte, dovede vás…
adult-2178366_1280

Kolik sexuálních partnerů je moc?

Napadlo vás někdy, že existují statistiky, kolik mají lidi…
people-2562102_1280

Jak poznáte, že jste zamilovaná?

Slavný citát říká, že jen dvě věci na světě…
přátelství

Jak se vypořádat se závistí v přátelství

Závist patří mezi nepříjemné lidské vlastnosti, dokonce je jedním…
smutná žena

Bolestivý rozchod – jak ho překonat?

Když přijdeme o někoho, koho jsme milovali, vždycky to…

Související příspěvky

Zanechte komentář