Borůvky jsou chutným a zdravým ovocem, které je ideální, pokud potřebujete doplnit železo. Obsahují spoustu vitamínů, které jsou na zimu potřeba, a jsou vhodné také k posílení imunity. Vyzkoušejte ty nejlepší dezerty, kterými své blízké opravdu příjemně překvapíte
Borůvkový dezert
Potřebujete:
2 větší mrkve
100 g bezlepkové mouky
kokosový krém Šmakoun
1 celé vejce
1 bílek
skořici
1 větší banán
pečicí prášek
kapičky MyProtein
Postup:
Mrkev nastrouhejte nebo najemno rozmixujte, přidejte mouku, vejce, pečicí prášek, skořici, rozmačkaný banán a pár kapek s příchutí. Přidejte trochu vody podle konzistence. Smíchejte a dejte do formy vymazané kokosovým olejem. Pečte zhruba 40 minut na 180 °C. Potřete kokosovým krémem Šmakoun a přidejte borůvky.
www.smakoun.eu/Lucie Cahová
Ovocný cheesecake
Potřebujete:
na korpus:
15 g kokosového oleje
50 g ořechů
50 g ovesných vloček
na první vrstvu:
250 g Šmakoun švestka
80 g jogurtu bez laktózy
100 g borůvek
na druhou vrstvu:
250 g Šmakoun švestka
5 g tapiokový nebo bramborový škrob
100 g broskví
Postup?
Mleté vločky s ořechy a trochou oleje zapracujte v těsto a pokryjte jím formu na cheesecake. Necháme zapéct na 180 °C. Rozetřete první vrstvu jemně rozmixovanou a nechte opět zapéct. Naskládejte poslední vrstvu. Povrch ozdobte. Cheesecake nechte vychladnout a v lednici rozležet.
www.smakoun.eu/Tomáš Chaloupek
Borůvkový keř
Potřebujete:
na korpus:
500 g tvarohu
150 ml mléka
50 g proteinu
100 g borůvek
150 g pokrájených jahod
3 vejce
velkou lžíci arašídového másla
4 lžíce kakaa
100 g kukuřičné mouky
Šmakoun krém kokosový
200 g tvarohu
2 lžíce sirupu bez cukru
borůvky na ozdobu
Postup:
Předehřejte si troubu na 180 °C. Suroviny na korpus dejte do mísy a vyšlehejte. Pečte zhruba 45 minut. Vyšlehejte si krém. Vychladlý korpus potřete krémem, ozdobte borůvkami.
www.smakoun.eu/Kačka Tichá
Máte další tip na sladký dezert s borůvkami?
Michaela
s...