Se Šmakounem měla již většina z nás čest, ale měli jste i Šmakouna Mexico? Díky své jemně pikantní chuti se velice hodí na výraznější dochucení pokrmu. Nebojte se zdravého a nízkotučného jídla, jeho chuť vás překvapí. Máme pro vás tři atraktivní recepty! Možná na ně „utáhnete“ i nezdravě žijícího manžela!
Brokolicové placičky se Šmakounem Mexico
Ingredience:
200 g Šmakouna Mexico
1 uvařená a nadrobno nakrájená brokolice
50 g nastrouhaného parmazánu
3 vejce
grilovací koření
trocha solamylu na zahuštění
Postup:
Všechny ingredience promíchejte a utvořte placičky. Vhodné je použít kopečkovač na rýži, který vždy naplníte, vyklopíte na plech a kopeček trochu připlácnete. Dosáhnete tím stejnoměrnosti placiček, každá váží cca 50 g. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C, cca 15 minut.
Jako přílohu doporučujeme cukrový hrášek a mrkev. Na lžičce másla krátce poduste hrášek s mrkvičkou a přidejte trošku soli a tymiánu.
Anna Pláničková
Restovaná zelenina se Šmakounem a tofu
Ingredience:
Šmakoun Mexico, tofu
cibule, cuketa
červená paprika
růžičková kapusta
bylinková sůl
Postup:
Vše nakrájejte na kousky, ochuťte bylinkovou solí a orestujte na olivovém oleji. Stačí cca 10 minut, aby zeleninka zůstala křupavá.
Milča Jandusová
Kapustové rolky se Šmakounem
Ingredience:
250 g mletého masa
200 g nastrouhaného Šmakouna Mexico
100 g vařené pohanky (nebo rýže)
6 kapustových listů
200 g rajčatového pyré
česnek, bazalka, sůl, pepř
Postup:
Maso, Šmakouna a pohanku promícháme s česnekem, solí a bazalkou. Na každý kapustový list naneseme směs po ploše a zavineme. Naskládáme do pekáčku, podlijeme troškou horké vody, přidáme rajčatové pyré, ještě posypeme bazalkou a upečeme. Samozřejmě můžete použít jinou (svoji oblíbenou) směs koření.
Anna Pláničková
Přejeme vám dobrou chuť!
s...