KZ_logo1

Dezert bez výčitek? Máme recepty!

9.8.2015

Léto je v plném proudu, a přestože chceme držet dietu a vypadat v plavkách co nejlépe, mlsná nás stále honí. Jen ji klidně nechte, ať vás dohoní, a udělejte si dezerty, které se slučují se zdravým životním stylem! Máme pro vás skvělé dezerty ke kávě, ze kterých nebudete mít žádné výčitky!

Šmakouní dezertík

Potřebujeme:
(na menší dortovou formu – kdo má tedy klasickou velikost, dá všeho dvakrát tolik)

Na krém:

100 g Šmakouna meruňka

200 g zakysané smetany

100 ml mléka/vody

1 vanilkový cukr

ztužovač na jogurtové krémy

hořká čokoláda 70% (volitelné)

Foto: Iva Ježíšková

Foto: Iva Ježíšková

Na korpus:

100 g müsli nebo rozmixovaných sušenek (např. BeBe)

máslo nebo kokosový olej dle potřeby

Postup:
Vezmeme müsli nebo sušenky a nadrcené vmačkáme do vymazané formy, případně do formy vystlané pečicím papírem. K müsli přidejte trošku másla nebo kokosového oleje, aby nám vše drželo více pohromadě. Vytvoříme korpus, na který poté nalijeme krém. Kdo chce, může nechat korpus na 10 – 15 minut v troubě, ale není to nutné.

Šmakouna rozmixujeme spolu s mlékem/vodou najemno, přidáme zakysanou smetanu a sladidlo a našleháme. Na závěr podle návodu na obalu přidáme ztužovač. Krém poté nalijeme na korpus.

Na závěrečné ozdobení můžeme dezert pocákat hořkou 70% čokoládou.

Iva Ježíšková

Šmakoun řezy s hruškami

Foto: Anna Pláničková

Foto: Anna Pláničková

Potřebujeme:

(na plech – cca 32 kousků)

250 g ovesných vloček

400 g meruňkového Šmakouna

400 g bílého jogurtu

2 vejce

50 g kokosu

4 polévkové lžíce třtinového cukru

5 zralých hrušek


Postup :

Ovesné vločky, kokos a 3 PL třtinového cukru rozmixujeme. Směs vysypeme na plech vyložený pečicím papírem a pokropíme vodou nebo mlékem, aby vločky nasákly a korpus se nedrobil. Hodně zralé hrušky oloupeme, pokrájíme a svaříme s trochou vody, 1 PL cukru, badyánem a kouskem celé skořice do husta. Případně můžeme trošku zahustit vanilkovým pudingem. Meruňkového Šmakouna nastrouháme nahrubo, smícháme s vejci a jogurtem a rozmixujme tyčovým mixerem. Rozmixovanou šmakouní směs nalijeme na vločky a poklademe hruškovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 ºC, cca 35-40 minut.Konec formuláře

Anna Pláničková

Jaký dezert je váš nejoblíbenější?

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…

Dobrá erotická pomůcka umí zlepšovat každý vztah

Máte doma už skutečně tu pravou erotickou pomůcku? Pokud…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář