KZ_logo1

Dezert bez výčitek? Máme recepty!

9.8.2015

Léto je v plném proudu, a přestože chceme držet dietu a vypadat v plavkách co nejlépe, mlsná nás stále honí. Jen ji klidně nechte, ať vás dohoní, a udělejte si dezerty, které se slučují se zdravým životním stylem! Máme pro vás skvělé dezerty ke kávě, ze kterých nebudete mít žádné výčitky!

Šmakouní dezertík

Potřebujeme:
(na menší dortovou formu – kdo má tedy klasickou velikost, dá všeho dvakrát tolik)

Na krém:

100 g Šmakouna meruňka

200 g zakysané smetany

100 ml mléka/vody

1 vanilkový cukr

ztužovač na jogurtové krémy

hořká čokoláda 70% (volitelné)

Foto: Iva Ježíšková

Foto: Iva Ježíšková

Na korpus:

100 g müsli nebo rozmixovaných sušenek (např. BeBe)

máslo nebo kokosový olej dle potřeby

Postup:
Vezmeme müsli nebo sušenky a nadrcené vmačkáme do vymazané formy, případně do formy vystlané pečicím papírem. K müsli přidejte trošku másla nebo kokosového oleje, aby nám vše drželo více pohromadě. Vytvoříme korpus, na který poté nalijeme krém. Kdo chce, může nechat korpus na 10 – 15 minut v troubě, ale není to nutné.

Šmakouna rozmixujeme spolu s mlékem/vodou najemno, přidáme zakysanou smetanu a sladidlo a našleháme. Na závěr podle návodu na obalu přidáme ztužovač. Krém poté nalijeme na korpus.

Na závěrečné ozdobení můžeme dezert pocákat hořkou 70% čokoládou.

Iva Ježíšková

Šmakoun řezy s hruškami

Foto: Anna Pláničková

Foto: Anna Pláničková

Potřebujeme:

(na plech – cca 32 kousků)

250 g ovesných vloček

400 g meruňkového Šmakouna

400 g bílého jogurtu

2 vejce

50 g kokosu

4 polévkové lžíce třtinového cukru

5 zralých hrušek


Postup :

Ovesné vločky, kokos a 3 PL třtinového cukru rozmixujeme. Směs vysypeme na plech vyložený pečicím papírem a pokropíme vodou nebo mlékem, aby vločky nasákly a korpus se nedrobil. Hodně zralé hrušky oloupeme, pokrájíme a svaříme s trochou vody, 1 PL cukru, badyánem a kouskem celé skořice do husta. Případně můžeme trošku zahustit vanilkovým pudingem. Meruňkového Šmakouna nastrouháme nahrubo, smícháme s vejci a jogurtem a rozmixujme tyčovým mixerem. Rozmixovanou šmakouní směs nalijeme na vločky a poklademe hruškovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 ºC, cca 35-40 minut.Konec formuláře

Anna Pláničková

Jaký dezert je váš nejoblíbenější?

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář