KZ_logo1

Rychlé pečení z kefíru

30.8.2016

Určitě oceníte rychlé a jednoduché dezerty. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, přidejte k surovinám na pečení kefír. Kefír je zdravá probiotická surovina z mléka. Typická je jeho mírně nakyslá, ale zároveň osvěžující chuť. Vyzkoušejte odlehčenou verzi muffinů nebo francouzskou třešňovou bublaninu, kterou si opravdu zamilujete.

Red velvet muffiny

Potřebujete:

na těsto:

3 střední řepy

250 g polohrubé mouky

200 g cukru

2 lžičky prášku do pečiva

3 lžíce oleje

100 g másla

125 ml kefírového mléka

vanilkový cukr a špetku soli

na krém:

200 g Lučiny

100 g změklého másla

Postup:

Předehřejte si troubu na 200 °C. Oloupejte řepu, nakrájejte ji na čtvrtiny a dejte zapéct na 30 minut na plech vyložený pečicím papírem, pečte doměkka. Snižte teplotu trouby na 180 °C. Formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky. V mixéru rozmixujte upečenou řepu na hladkou kaši, přilijte rozehřáté máslo, kefírové mléko, přidejte vydlabanou vanilku a vejce. Vše rozmixujte dohromady. V míse smíchejte mouku s cukrem, kakaem a kypřicím práškem. Přidejte špetku soli a vše důkladně promíchejte. Do mísy postupně přimíchejte kaši z řepy a důkladně spojte do těsta.

Těsto přelijte rovnoměrně do formiček a dejte péct do trouby na 20 minut. Muffiny nechte vychladnout a připravte si krém na potření. Vyšlehejte sýr společně se změklým máslem a moučkovým cukrem. Zakápněte citronem. Vychladlé muffiny zdobte pomocí cukrářského kornoutu.

https://recepty.rohlik.cz/829-red-velvet-muffiny

Třešňový Clafoutis

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

500 g vypeckovaných třešní

160 ml kefíru

60 g mletých mandlí

1 vanilkový cukr

50 g třtinového cukru

3 vejce

špetku soli

Postup:

Troubu si předehřejte na 180 °C. Zapékací misku si vymažte máslem a rozprostřete do ní všechny vypeckované třešně. Připravte si řídké těsto. Rozemleté mandle smíchejte s třtinovým a vanilkovým cukrem, špetkou soli a strouhanou citrónovou kůrou. Zašlehejte vejce a kefír, důkladně promíchejte. Těstem zalijte třešně rozložené ve formě a dejte péct do trouby na 35 minut. Během pečení troubu neotevírejte! Clafoutis je hotový, když zatřesete formou a těsto je tuhé. Podávejte ho ještě teplý, zasypaný moučkovým cukrem nebo s kopečkem smetany.

https://recepty.rohlik.cz/585-tresnovy-clafoutis

Už jste někdy pekli s kefírem nebo zkoušeli muffiny s červenou řepou?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář