Jak potěšit muže jídlem, když by mělo být zároveň i zdravé? Vyzkoušejte tyto zajímavé recepty, kterým neodoláte vy ani váš muž. Uvařit si můžete Šmakounové Chilli con Carne nebo plněné bramborové knedlíky.
Šmakounové Chilli con Carne
Potřebujete:
200 g Šmakoun Mexico
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 lžíci olivového oleje
2 plechovky červených fazolí
300 g čerstvých rajčat
mleté chilli
mletou sladkou papriku
římský kmín
Postup
Nejdřív si nakrájíte cibuli a Šmakouna na kostičky a obojí opečete na olivovém oleji. Přidáte fazole a najemno pokrájená rajčata. Ochutíte kořením a nakonec přidáte prolisovaný česnek. Ještě pár minut za stálého míchání dusíte. Podávát můžete s nachos, tortillou, pečivem nebo rýží, ozdobené čerstvými bylinkami.
Zdroj – www.smakoun.eu
Plněné bramborové knedlíky
Potřebujete:
na těsto:
1 kg brambor uvařených ve slupce (vychladlých)
150 g celozrnné pšeničné mouky hladké
100 g pšeničné krupice
1 vejce
1 lžíci soli
na náplň:
300 g Šmakoun Uzený
1 cibuli
1 lžičku olivového oleje
hrst zelené petržele
sůl a pepř
Postup:
Nejprve se připravíte náplň do knedlíků. Cibuli i Šmakouna nakrájíte nadrobno a zprudka opečete na pánvi na olivovém oleji. Nakonec přidáte nasekanou petržel a ochutíte. Brambory uvařené ve slupce necháte vychladnout. Poté je oloupete a nastrouháte nahrubo nebo najemno – podle toho, co máte raději. Přidáte zbývající ingredience a propracujete těsto, musíte být ale rychlí, jinak začne řídnout. Rozdělíte si ho na 12 dílů a vlhkýma rukama vytvarujete placky, naplníte směsí, pevně uzavřete a dotvarujete knedlíky. Poté vaříte v páře přibližně 20 minut. Podáváte s dušeným zelím nebo kapustou.
Zdroj – www.smakoun.eu
Kterým z těchto receptů překvapíte rodinu při nedělním obědě?
Michaela Michalíková
s...